A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Prezi Tips4Students.nl • Prezi
           

Prezi

Presentaties worden tegenwoordig nog vaak gemaakt via een PowerPoint presentatie. PowerPoint is makkelijk in gebruik, maar erg statisch. Slide voor slide gaat voorbij met een aantal plaatjes, wat zinnen tekst en een extra animatie of filmpje. De presentaties zijn vaak niet erg visueel, geven geen extra dimensie en zijn vaak saai om naar te kijken. Prezi is daarentegen erg dynamisch. Het houdt de presentatie levendiger door van slide naar slide te springen en in te zoomen.


 
                                                    
                       

 

                            Powerpoint                                                                                                    Prezi 

Ik kwam in aanraking met Prezi op de universiteit van Eindhoven. Bij het vak Managing Teams and Team Performance was het de taak van de studenten om de colleges voor te bereiden. Één van de teams had hun presentatie voorbereidt aan de hand van Prezi. Ik had zelf nog nooit van Prezi gehoord. Dit was in 2012. Na het zien van deze presentatie was ik gelijk verkocht. Prezi geeft namelijk een extra dimensie mee aan de presentatie. Prezi heeft meerdere functies welke PowerPoint niet heeft. Zo kun je uitzoomen en je gehele presentatie laten zien aan de hand van een overzicht.
 

  Overzicht van de gehele presentatie

Verder heeft Prezi nog een aantal andere handige functies. Het is eenvoudiger om een mooiere en completere presentatie te bouwen dan PowerPoint. Alleen het enige nadeel is dat je tijd nodig hebt om de besturing onder de knie te krijgen. Verder kun je eenvoudige plaatjes invoeren, filmpjes implementeren en sneller slides ontwerpen. 


Eenvoudig slides, foto's, filmpjes of templates invoegen

Tijdens mijn afstudeerpresentatie heb ik gebruikt gemaakt van Prezi. Het voordeel hiervan was dat ik een mooi voorbeeld kon geven van hoe mijn afstudeerperiode was verlopen. Het pad geeft dan ook de vele hoogte en dieptepunten weer van tijdens mijn afstuderen met uiteindelijk het hoogtepunt: Het afronden van mijn studie. Mijn afstudeerbegeleiders hadden zoiets nog nooit eerder gezien. Ik kreeg daardoor veel positieve reacties. Als voorbeeld heb ik mijn afstudeerpresentatie toegevoegd aan dit artikel. Klik op het plaatje om naar mijn afstudeerpresentatie te gaan.


 Dus wil je graag een extra dimensie geven aan je presentatie? Maak dan gebruik van Prezi. Aanmelden kan via www.prezi.com met behulp van je Facebook account of e-mailadres.

link

Recente posts