A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Een unieke kans | Blog Tips4Students.nl • Een unieke kans | Blog
           

Een unieke kans

Posted February 3, 2014
Written by Ramon


Als student heb ik tijdens mijn studietijd ontzettend veel leerprocessen doorlopen. Ik had problemen met overgangen van niveau (HAVO naar HBO, HBO naar WO), tentamens, wiskunde, groepswerk en zelfs lichamelijk letsel opgelopen, waarbij ik in het ziekenhuis terecht kwam.Ik heb daarbij gelukkig veel hulp gehad van medestudenten. Doordat ik zoveel leerprocessen heb doorlopen heb ik vaak de gedachten gehad: ‘Was er maar iets wat mij kan helpen tijdens mijn studie, waar ik met mijn problemen terecht kan zonder dat ik er voor hoef te betalen. Kon ik mijn problemen maar op tafel leggen waar anderen een mening en advies op kunnen geven’. Natuurlijk zijn er vrienden, familieleden en medestudenten waar je met deze problemen terecht kan, maar vaak moet je het zelf oplossen. Door deze leerprocessen vond ik dat er iets ontbrak op het internet en kreeg daarbij het idee om zelf studenten gericht te gaan helpen en ondersteunen. Na het behalen van mijn diploma zei mijn gevoel dat ik met mijn idee iets concreets moest gaan opzetten. Ik heb daarom het heft in eigen handen genomen en ben Tips4Students.nl begonnen.

Wat ik met Tips4Students.nl graag wil bereiken is dat huidige en toekomstige studenten een steun in de rug krijgen tijdens hun studie. Wat ik daarbij wel moet zeggen is dat de website is opgezet voor (toekomstige) studenten die er volledig voor (willen) gaan en er hard voor werken. Studenten die er alles aan doen om hun passie te vinden en hun droom willen beleven. Soms heb je als student net dat extra duwtje in de rug nodig als het moeilijk is. Dat je wat extra motivatie kunt gebruiken. Tips4Students.nl speelt hierop in door tips te geven hoe je efficiënter door je studie heen kunt lopen, door een E-book aan te bieden met tips van studiekeuze tot aan solliciteren voor een baan, een forum aan te bieden waarop je vragen kunt stellen of ervaringen kunt delen, interviews met junior consultants en blogs over persoonlijke ervaringen tijdens mijn studieperiode.

Een andere reden waarom ik Tips4Students.nl ben begonnen is omdat er vanuit allerlei kanten steeds meer regels komen waardoor de druk bij studenten steeds meer toeneemt. Deze regels zijn bijvoorbeeld: de langstudeerboete die gelukkig al is afgeschaft, de potentiële invoering van het sociaal leenstelsel, de harde knip waarbij je je propedeuse in één jaar moet halen en dat de ‘6jes’ cultuur veranderd moet worden naar minimaal een 7 of hoger. Dit zorgt voor een hoop zorgen bij studenten. Daarom is er vanaf nu Tips4Students.nl waar je met alles terecht kunt. De visie achter Tips4Students.nl is om als studenten elkaar te helpen in lastige periodes. Zo is ook de slogan ontstaan: ‘Elke dag kunnen we met elkaar iets leren, met elkaar kunnen we iets leren elke dag’. 

Wil je graag meer weten over deze slogan en de betekenis daarachter? Volgende week komt er een blog over de visie achter deze slogan.
Verder hoop ik dat studenten in deze visie gaan geloven zodat we samen elkaar kunnen helpen en daarmee hopelijk de grootste online community op het internet kunnen worden op het gebied van ondersteuning voor studenten! 

Waarom wachten op hulp vanuit instanties, als we vandaag de dag zelf het initiatief kunnen nemen om het onderwijs te verbeteren beginnend bij jezelf.
Om af te sluiten met één van de mooiste quotes die ik ooit gehoord hebt: ‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien!’, Gandhi.

Ramon van Ingen
Tips4Students.nl


link

Recente posts