A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

De gouden combinatie | Blog Tips4Students.nl • De gouden combinatie | Blog
           

De gouden combinatie

Posted September 26, 2014
Written by Ramon
De gouden combinatie: Motivatie x Doorzettingsvermogen
 
Studeren is zwaar! Van alle kanten krijg je te maken met tegenslagen. Dit kan bijvoorbeeld een fout zijn vanuit school, problemen binnen de familie, lichamelijk problemen en financiële problemen. Ik heb zelf dan ook bijna alle mogelijkheden zelf meegemaakt. Dit geeft keer op keer weer een mentale tik. Een mentale tik zo erg dat je enorm gedemotiveerd kan raken richting je studie. Je gaat jezelf afvragen of het dit allemaal wel waard is. Maar ik kan je dit antwoord geven: Ja! Het is het allemaal waard. Een goede basis is in deze tijd uiterst belangrijk, dus geef niet op en zet door!

Wat ik bij mezelf gemerkt heb is dat er twee factoren zijn die ervoor gezorgd hebben dat ik twee diploma's heb behaald. De combinatie van deze twee factoren motivatie en doorzettingsvermogen zijn dan in mijn ogen de sleutel tot succes. Zorg ervoor dat je gemotiveerd ben en zet door in tijden dat het minder gaat. Zo kom je uiteindelijk het verst!

Een van de mooiste quote's die ik ooit gehoord heb:
 “Pain is temporary. It may last for a minute, or a hour, or a day, even a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quite however it will last forever”. Eric Thomas.

Motivatie: Datgene wat een individu tot een bepaald gedrag drijft. Motivatie heeft invloed op de initiatie, richting, intensiteit en volharding van het menselijk gedrag.

Doorzettingsvermogen: Het vermogen van een individu om een bepaald doel te bereiken. De doelen die hij of zij zichzelf stelt, wil hij of zij perse realiseren ondanks tegenslagen.
link

Recente posts